جلسه مشترک نظام استان خراسان جنوبي، جهاد کشاورزی استان و شرکت آب منطقه ای استان خراسان جنوبی

ساخت وبلاگ

جلسه هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی استان متشکل از آقایان حاجی زاده، خزاعی، محمد زاده و رومنجانی و بازرس آقای قاسمی و دبیر اجرایی نظام آقای محمدی و با حضور مدعوین محترم آقایان پیر تاج مدیر حفاظت آب منطقه ای و خراشادی زاده رئیس گروه احیا و تعادل بخشی آب منطقه ای، آقایان دکتر مدرسی معاون بهبود تولیدات دامی، ارژنگی جانشین معاونت بهبود تولیدات گیاهی و آقای غلامی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان و آقای شجاع مسئول امور تشکل های سازمان تعاون روستایی استان در ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 14/4/96 تشکیل گردید.

در ابتدای جلسه آقای محمدی دبیر اجرایی نظام صنفی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حاضرین در جلسه بخصوص مهمانان گرامی، هدف از تشکیل جلسه با حضور مهمانان را تشریح نمود. آقای محمدی بیان نمود موضوع شارژ چاه های کشاورزی که با معرفی نظام صنفی انجام می شود مشکلاتی را در شهرستان ها داشته که اعضای محترم هیئت مدیره که هر یک از اعضای هیئت مدیره در یکی از شهرستان ها، عضو هیئت مدیره نظام صنفی شهرستان می باشند به بیان آن خواهند پرداخت. ایشان همچنین گفتند موضوع دیگر کاهش پروانه های چاه های کشاورزی می باشد که در دو جلسه شورای حفاظت آب استان موضوع مطرح شده که مقرر گردید در جلسات مشترکی بین سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای و نظام صنفی کشاورزی موضوع بررسی و برنامه زمانبندی آن مشخص گردد که در این جلسه از نقطه نظرات حاضرین در جلسه بهره مند خواهیم شد.

سپس آقای پیر تاج به بیان ضرورت مدیریت منابع آب پرداخته و بیان داشتند در طی سه سال گذشته با اجرای نصب کنتور هوشمند، میزان برداشت مجاز هر چاه کنترل شده حدود 108 میلیون متر مکعب به منابع آب زیرزمینی استان اضافه شده است و در خصوص کاهش پروانه های نیز با توجه به فقر سفره ها در نقاط مختلف میزان کاهش از مرکز ابلاغ گردیده که با توجه به بررسی های بعمل آمده مقادیر پیشنهادی تعدیل گردیده است و طبق قانون باید ظرف یک برنامه سه ساله این کاهش اعمال گردد که در آینده با مشکلات کمتری مواجه شویم. ایشان همچنین بیان داشتند چنانچه این مدیریت صورت نگیرد قطعا در آینده با بحران آب مواجه خواهیم شد سپس هر یک از اعضای محترم هیئت مدیره نقطه نظرات خود را بیان داشتند. 

اعضای محترم هیئت مدیره بیان داشتند با توجه به اینکه برنامه هوشمند کردن کنتورها در استان از سایر استان ها زودتر اجرایی شده است یک شکی به کشاورزان وارد گردیده که هنوز بطور کامل کشاورزان خودشان را با وضعیت جدید وفق نداده اند و پذیرش کاهش پروانه را ندارند.لذا ضمن اینکه از طرح های دیگر برای احیا و تغذیه سفره ها استفاده شود برنامه کاهش پروانه ها به سال های آتی موکول گردد.
سپس آقایان غلامی و ارژنگی نیز تاکید نمودند چنانچه برنامه کاهش پروانه ها الزاما باید اجرا شود اولا در یک برنامه پنج ساله اجرا گردد ثانیا از سال های آتی شروع برنامه باشد تا طرح های در حال اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار، کم فشار که رشد خوبی در دو ساله اخیر داشته است اجرایی شود. بعضی از طرح های پیشنهادی برای احیاء تغذیه سفره ها که در جلسه پیشنهاد شد عبارتند از:
1- اجرای طرح های ابخیزداری و آبخوان داری
2- جلوگیری از برداشت آب بصورت غیر مجاز
3- خریداری آب چاه هایی که کشاورزی آن کم بازده می باشد.
4- کنترل و مدیریت مصرف آب در سایر بخش ها( مصرف خانگی و صنعت)
5- اقدامات لازم برای جلوگیری از پرت آب در بخش های مختلف بعمل آید.
همچنین پیشنهاد و تاکید کلیه اعضای هیئت مدیره بر یک مرحله ای بودن شارژ چاه ها می باشد.
همچنین بر برگزاری کلاس های توجیهی برای کشاورزان با حضور کارشناسان آب منطقه ای در خصوص مدیریت مصرف آب تاکیدگردید.
در ادامه جلسه دستورالعمل ابلاغی از سوی معاون بهبود تولیدات دامی کشور در خصوص صدور پروانه فعالیت توسط نظام صنفی کشاورزی توسط آقای محمدی قرائت شد. آقای محمدی بیان داشت گرچه در دستورالعمل ابلاغی محدودیتی برای صدور پروانه فعالیت طیور قید شده است ولی محاسنی هم دارد از محاسن دستورالعمل ابلاغی می توان به صدور پروانه فعالیت برای واحد های صنعتی و نیمه صنعتی و همچنین صدور پروانه برای دامداری های عشایر نام برد چون در گذشته بعضی از کارشناسان داشتن پروانه بهره برداری را برای واحد های صنعتی و نیمه صنعتی کافی دانسته و معتقد بودند کسانی که پروانه بهره برداری دارند لزومی برای دریافت پروانه فعالیت از نظام صنفی ندارند در صورتیکه در این دستورالعمل بصراحت ذکر گردیده که برای این واحدها نیز پروانه فعالیت توسط نظام صنفی صادر گردد و در ادامه آقای دکتر مدرسی توضیحاتی در خصوص این دستورالعمل بیان داشتند.

ایشان گفتند با توجه به اینکه تولید طیور در کشور بیش از نیاز کشور می باشد و از طرفی قیمت تمام شده در ایران بیشتر از قیمت های عرصه طیور از سوی دیگر کشور ها می باشد از توسعه و ایجاد واحد های طیور جلوگیری می شود و دلیل تاکید بر عدم مجوز و صدور پروانه در بخش طیور این مطلب می باشد. ایشان همچنین گفتند بزودی دستورالعمل ایجاد و راه اندازی واحد های دامی بخصوص برای واحد های کوچک و روستایی ابلاغ خواهد شد ولی در حال حاضر صدور پروانه فعالیت برای واحد های موجود با تایید مدیریت جهاد کشاورزی و ادارات امور عشایری بلامانع می باشد.نهایتا بر اجرای دستورالعمل ابلاغی توسط معاون بهبود تولیدات دامی کشور تاکید گردید.

در ادامه جلسه آقای محمدی مستندات لحاظ نمودن عوارض برق در قبض برق چاه های کشاورزی را که به استناد بند ه تبصره 6 قانون بودجه سال 96 می باشد را ارائه نمود. ایشان همچنین بند ه تبصره 6 قانون بودجه سال 95 را ارائه، که در آن چاه های کشاورزی و مصارف روستایی از پرداخت عوارض برق مستثنی شده اند را ارائه نمود که مقرر گردید مکاتبه ای با رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و نظام صنفی کشاورزی کشور انجام شود.همچنین مقرر گردید هماهنگی های لازم با دفتر حاج آقا عبادی رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بعمل آید تا در صورت امکان جلسه مشترکی با نمایندگان استان و هیئت مدیره نظام و بعضی از دستگاه های مرتبط تشکیل گردد.

موضوع قرارداد ارسالی تامین مکان و فضای فعالیت نظام توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی با مبلغ شارژ ماهانه 1750000 ریال بابت هزینه های آب، برق، گاز توسط آقای محمدی دبیر اجرایی مطرح شد که اعضای هیئت مدیره پس از بررسی هزینه های پرداختی سال 95 که به مراتب کمتر از رقم ذکر شده در قرارداد می باشد. با انعقاد قرارداد با این مبلغ مخالفت نمودند ومقرر گردید چنانچه مبلغ قرارداد بر اساس هزینه های واقعی سال گذشته تنظیم گردد، امضاء گردد در غیر اینصورت سهم نظام بر اساس قبض های رسیده پرداخت گردد.

همچنین آقای محمدی گزارشی از تسهیلات 100 میلیارد تومانی  خسارات خشکسالی ارائه نمود. آقای محمدی بیان داشت بر اساس اطلاعات تلفنی که از مدیر شعب بانک کشاورزی گرفته ام تسهیلات و دستورالعمل مربوطه ابلاغ گردیده است . سقف تسهیلات 15 میلیون تومان نرخ آن 5 درصد مدت بازپرداخت تا 10 سال می باشد و با اولویت شهرستان های فردوس، سرایان و بشرویه با معرفی ستاد بحران پرداخت خواهد شد. متقاضیان نباید در بانک کشاورزی بدهی معوق داشته باشند.

سپس آقای شجاع مسئول امور تشکل های سازمان تعاون روستایی بیان داشتند :
1- جلسات هیئت مدیره استان و شهرستان ها باید طبق اساسنامه هر 15 روز یکبار تشکیل گردد که در حال حاضر بطور منظم تشکیل نمی گردد.
2- دبیر اجرایی باید در محل دفتر کار نظام حضور فعال داشته باشد که کار ارباب رجوع با مشکل مواجه نگردد.
3- پرونده اعضای نظام باید طبق اساسنامه و آیین نامه بطور کامل و منظم تشکیل گردد و کلیه مدارک مورد نیاز باید در پرونده بایگانی گردد.
4- انجام امور حسابداری نظام در شهرستان ها باید بموقع و طبق سیستم سیترا انجام شود
5- مبالغ 20 درصد سهم نظام استان و نظام کشور باید بموقع بحساب نظام استان واریز گردد و مبالغی که از قبل واریز نشده است باید هر چه سریعتر واریز گرددذ.
مقرر شد برای کنترل فعالیت نظام شهرستان ها و کنترل پرونده ها و امور حسابداری و پیگیری واریز وجوه مربوط به نظام استان و کشور ماموریت مشترکی توسط آقای شجاع و محمدی به شهرستان ها انجام پذیرد.
جلسه در ساعت 14:30 با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد خاتمه یافت.

+ نوشته شده توسط برزگر در پنجشنبه بیست و دوم تیر ۱۳۹۶ و ساعت 7:44 |
نظام صنفی کشاورزی استان خراسان جنوبی...
ما را در سایت نظام صنفی کشاورزی استان خراسان جنوبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnskkhorasanjonoobia بازدید : 185 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 3:17